Ostin itselleni joululahjasi värttinän ja villaa Nauravasta lampaasta se saapui keskiviikkona ja maltoin olla avaamatta pakettia ja laitoin sen suoraan kuusen alle meinasin kyllä muutaman kerran ottaa sen sieltä, mutta löin itseni sormille ja annoin sen olla.

Olen lukenut että värttinällä kehrääminen on helpompaa kun rukilla, siksi ajattelin opetella tätä nyt ja sitten uudestaan rukilla. Nauravasta lampaasta sain myös ohjeen, että kannattaa tutustua värttinään ensin hahtuvalangalla ja niin tein.

Tällaista lankaa sain aikaiseksi hahtuvalla (minulla oli 17 vuotta vanha hahtuva jämä jemmassa, eli ikinä ei saa heittää mitään pois)

 

Sitten otin Corriedale villan, joka on jotain aivan uskomattoman ihanan pehmeetä ja rupesin pyörittämään värttinää samalla tavalla kun olen nähnyt youtubessa. Tässä on eka lanka.

24.10.2010.2-normal.jpg

 

Sitten kun Corriedale oli loppu, niin kertasin vielä langan kahdenkertaiseksi

 

Olen erittäin tyytyväinen lankaan ja huomenna yritän toisesta mukaan tullesta valkoisesta tehdä vielä ohuempaa lankaa. Sen jälkeen yritän uskaltaa kehrätä ostamaani viininpunaista lankaa, mutta se on jo toinen juttu se.

Hauskaa tämä kumminkin oli ja mukaansa tempaavaa.